Personeel van Tata Steel, eind 2017
NOS Nieuws

Ontslagen bij Tata Steel: '1500 man is heftig, dat is veel te veel'

Staalbedrijf Tata Steel gaat 3000 banen schrappen in Europa. Medewerkers reageren vanochtend aangeslagen. "We wisten wel dat het niet goed ging, maar dat er zoveel mensen uit moeten? Dat had niemand verwacht."

Het bedrijf meldt niet waar er specifiek gesneden wordt in het personeelsbestand. De Centrale Ondernemingsraad van het bedrijf gaat ervan uit dat in Nederland 1500 tot 1600 banen verdwijnen. Vooral kantoorbanen gaan bij het bedrijf op de schop: twee derde van het totaal verdwijnt.

Medewerkers van Tata Steel in IJmuiden reageerden vanochtend op het nieuws, ze hadden minder grote ingrepen verwacht:

'1500 man is wel heftig, dat is veel te veel'

Dat er banen bij Tata Steel zouden verdwijnen werd al verwacht. Vorige maand lekte al een memo aan het personeel uit, waarin vermeld werd dat Tata in heel Europa 830 miljoen euro aan kosten wil schrappen. 170 miljoen euro daarvan moest op personeelskosten worden bespaard.

Op een totaal van 21.000 werknemers bij Tata Steel in Europa zitten er 11.000 in Nederland. Eerder ging de Centrale Ondernemingsraad nog van uit dat er 1000 banen bij het concern zouden verdwijnen.

Tata Steel heeft veel last van de markt in van de Europese markt. De auto-industrie is de voornaamste afnemer van het staal uit IJmuiden, en die sector zit nu in zwaar weer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl