Pro Shots
NOS Voetbal

PSV gaat ondanks kritiek weer naar Qatar en heeft daar tonnen voor over

Net als Ajax zal ook PSV in de winterstop naar Qatar afreizen om zich daar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Maar terwijl de koploper in de eredivisie daar een miljoen euro aan over zal houden, gaat de trip naar het omstreden land in het Midden-Oosten de Eindhovenaren enkele tonnen kosten.

Ajax kreeg, onder andere van mensenrechtenorganisatie Amnesty International, veel kritiek over zich heen toen duidelijk werd dat de Amsterdammers waren ingegaan op een uitnodiging vanuit Qatar om daar een trainingskamp te beleggen en twee testwedstrijden te spelen tegen andere Europese clubs in stadions die in 2022 tijdens het WK gebruikt gaan worden.

Onder vuur

Qatar ligt zwaar onder vuur, omdat het land op grote schaal de mensenrechten schendt en bij de bouw van de stadions de arbeiders flink werden uitgebuit en onder zeer slechte omstandigheden moesten werken. Er vielen honderden doden onder de werklieden door de hitte en de onveilige omstandigheden, zo meldde de Britse krant The Guardian.

PSV liet eerder al weten sport en politiek gescheiden te willen houden. De club zegt nu te kiezen voor de beste optie om zich voor te bereiden op rest van het seizoen. Het bezoek aan Qatar begin dit jaar was namelijk goed bevallen: prima velden en uitstekende andere voorzieningen om te trainen.

Oefenwedstrijd

Het trainingskamp van PSV staat gepland voor 4 tot en met 11 januari. In die periode zal de ploeg van trainer Mark van Bommel ook een oefenwedstrijd spelen tegen een nog nader te bepalen tegenstander.

PSV-directeur Toon Gerbrands reageerde afgelopen januari tijdens het trainingskamp in Qatar op de kritiek:

PSV is in Qatar: 'Mensenrechten? Nee, niet mee bezig'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl