ANP
Het weer van 16 november Weerplaza

Het blijft vandaag op een enkele opklaring na bewolkt. In het noorden en noordoosten valt lichte regen. De wind komt met matige kracht uit het zuidwesten. Het is een relatief koude dag, met temperaturen van maximaal 8 graden. De komende dagen blijft het fris. Af en toe valt er een bui.

Wat heb je gemist?

De Britse prins Andrew heeft voor het eerst gereageerd op zijn banden met de voor seksueel misbruik veroordeelde Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein. Op beelden is Andrew te zien terwijl hij in een van Epsteins huizen logeerde, jaren nadat die was veroordeeld. "Daarvoor kan ik mezelf wel voor de kop slaan", zegt de prins tegen de BBC.

De jongere broer van prins Charles noemt zijn contact met Epstein "onbetamelijk voor een lid van koninklijke familie". Volgens hem hanteert het paleis de hoogste standaarden. "Ik heb mijn familie teleurgesteld, zo simpel is het."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Nabestaanden van acht voormalige werknemers van Eternit doen aangifte tegen het bedrijf uit Goor. Ze willen dat de gevel- en dakbekledingfabrikant wordt vervolgd voor doodslag of dood door schuld, meldt Trouw.

In 1969 waarschuwde de Nederlandse wetenschapper en bedrijfsarts Stumphius al voor de risico's van asbest. Toch bleef Eternit er tot in de jaren 90 mee werken. Het bedrijf zou ook hebben gelobbyd tegen een verbod op asbest.

In deze video legt NOS op 3 uit wat asbest is, en waarom het steeds weer opduikt:

Alles over asbest in een minuut

STER reclame