AFP

In Bolivia zijn bij geweld tussen de politie en aanhangers van de afgetreden president Morales zeker vijf doden en tientallen gewonden gevallen. Dat zegt de directeur van een ziekenhuis in de stad Sacaba. Ook een journalist van persbureau AFP zegt dat hij vijf lichamen heeft gezien.

Volgens de ziekenhuisdirecteur hadden de meeste doden en gewonden schotwonden. Hij spreekt van het ernstigste geweld in zijn 30-jarige carrière.

Getuigen zeggen dat de politie het vuur opende op aanhangers van Morales, toen die langs een militaire controlepost wilden komen bij de stad Cochabamba. Daar zijn al weken rellen tussen aanhangers en tegenstanders van Morales. Eerder op de dag hadden duizenden aanhangers van de oud-president nog vreedzaam geprotesteerd in de naastgelegen stad Sacaba.

Ook in La Paz kwam het tot rellen tussen de politie en aanhangers van Morales:

Rellen in Boliviaanse stad La Paz

De naar Mexico gevluchte Morales spreekt op Twitter van een bloedbad.

Gisteren bereikten de interim-regering en de partij van Morales een akkoord over nieuwe verkiezingen. Een datum is nog niet afgesproken.

Het geweld laaide opnieuw op na de uitspraak van interim-president Jeanine Áñez dat als Morales terugkeert naar Bolivia, hij mogelijk wordt aangeklaagd voor verkiezingsfraude.

STER reclame