Politie

In het centrum van Rotterdam heeft de politie elf jongeren opgepakt. Ze werden betrapt met messen, cocaïne, vuurwerk en een boksbeugel of ze konden zich niet legitimeren.

Ze hingen in groepjes rond bij de Lijnbaan en de Bijenkorf. Omdat de politie aanwijzingen had voor mogelijke berovingen, werden de jongeren gefouilleerd. Zes droegen een mes bij zich en twee hadden geen ID bij zich. De elf opgepakte jongeren zijn tussen 12 en 22 jaar oud.

Plundering

De politie kreeg donderdag aanwijzingen dat een groep jongeren de Bijenkorf wilde plunderen, meldt RTV Rijnmond. Ze zouden via de ingang vanuit de Koopgoot naar binnen willen stormen om dure herenkleding mee te nemen.

Uit voorzorg ging de ingang vanuit de Koopgoot donderdag vervroegd dicht. Ook zijn er sindsdien extra agenten rond het warenhuis.

De afgelopen weken zijn in Amsterdam meerdere winkels geplunderd door groepen jongeren. Ze sloegen onder meer toe in een vestiging van JD Sports. Eerder werden ook in Londen, Brussel en Luik vestigingen van deze keten bestormd.

Bekijk hieronder hoe de JD Sports in Amsterdam werd geplunderd:

Winkel van JD Sports in Bijlmer geplunderd

STER reclame