NOS Nieuws

Gebedsoproep Blauwe Moskee Amsterdam nu wel te horen

Vandaag was voor het eerst de versterkte oproep voor het vrijdaggebed in de Blauwe Moskee in Amsterdam te horen. Vorige week had de boodschap al via de luidsprekers moeten klinken, maar iemand had een kabel van de geluidsinstallatie doorgeknipt.

"We hebben alles gerepareerd en vandaag meerdere keren getest", zegt een woordvoerder. De moskee heeft niet achterhaald wie de kabel heeft doorgeknipt. Vermoedelijk gaat het om een kwajongensstreek. "Dit is nu voor ons ook een afgesloten dossier. We willen het niet groter maken dan het is", laat de woordvoerder weten.

En zo klonk het vanmiddag:

Oproep voor vrijdaggebed klinkt door luidsprekers Blauwe Moskee

Er was vorige maand veel te doen om het plan van de moskee om de azan, de oproep tot gebed, versterkt te laten horen. Het is het eerste islamitische gebedshuis in Amsterdam dat hiermee begint, maar niet de eerste moskee in Nederland.

Het bestuur wil de oproepen versterkt laten klinken om een gesprek op gang te brengen. "We denken dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan het normaliseren van de islam in de mooie prachtige wereldstad Amsterdam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl