Ouders protesteren bij de Belastingdienst tegen terugbetalen toeslag
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Protest bij Belastingdienst Rotterdam tegen terugbetalen kinderopvangtoeslag

Tientallen ouders hebben geprotesteerd bij het kantoor van de Belastingdienst in Rotterdam. Ze zijn boos omdat ze de kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen, meldt Rijnmond.

Volgens de ouders verdenkt de Belastingdienst hen ten onrechte van fraude met kinderopvangtoeslag. Ze willen hun dossier inzien om te kijken waarop de Belastingdienst de beschuldigingen baseert. De actie is opgezet in samenwerking met de SP.

Omdat de fiscus denkt dat de gezinnen bewust gefraudeerd hebben, komen ze niet in aanmerking voor een betalingsregeling. Ze moesten meteen betalen. Lukte dat niet, dan kon er beslag gelegd worden op het loon.

Veel ouders raakten daardoor in financiële problemen:

'Uit mijn huis gezet omdat de schulden zo hoog opliepen'

Inmiddels is er veel twijfel over de verdenkingen van de Belastingdienst. Het is maar de vraag of de betrokken gezinnen moedwillig gefraudeerd hebben en of de toeslag terecht is stopgezet.

Een commissie onder leiding van oud-minister Donner onderzoekt de handelwijze van de Belastingdienst. Naar verwachting komt het rapport daarover komende donderdag naar buiten.

Betalingsregeling

Staatssecretaris Snel kondigde vorig week aan de ouders tegemoet te komen, na aandringen van de Tweede Kamer. Iedereen die moet terugbetalen heeft nu recht op een betalingsregeling.

Het ministerie van Financiën zegt naar aanleiding van de actie dat iedereen die zich meldt geholpen kan worden bij het inzien van het dossier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl