Jeroen Zoet doet de warming-up van zijn vervanger Lars Unnerstall Pro Shots

De gepasseerde PSV-doelman Jeroen Zoet kreeg gisteren pas vlak voor de wedstrijd bij Willem II (2-1 nederlaag) te horen dat hij niet tweede, maar zelfs derde doelman zou zijn. Trainer Mark van Bommel rekent zichzelf die "pijnlijke communicatiefout" flink aan.

Zoet wist dat hij in Tilburg geen basisplaats meer zou hebben, Lars Unnerstall verving hem, maar hij had zaterdag al moeten horen dat hij zelfs derde keus zou zijn. Dat gebeurde niet. "En dat is niet goed te praten. Jeroen was terecht woedend", meldt Van Bommel op de website van PSV.

Excuses Van Bommel

De coach biedt in een uitgebreide verklaring zijn excuses aan Zoet aan: "Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd."

Van Bommel wilde niet dat Zoet als tweede doelman een invalbeurt zou maken bij een eventuele blessure of rode kaart voor Unnerstall omdat dat te vernederend zou zijn. "Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie. Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg."

Zoet kreeg de beslissing van zijn coach pas vlak voor de wedstrijd te horen. Toch verzorgde hij - ondanks zijn woede - nog wel de warming-up van zijn vervanger.

Nog een extra wending

Na de warming-up kreeg het verhaal rond Zoet nog een extra wending. Van Bommel: "Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om Jeroen niet op de bank te zetten om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt."

In Studio Voetbal werd die beslissing van Mark van Bommel uitgebreid besproken.

Omdat Zoet niet op de bank zou plaatsnemen, werd hij tijdens de wedstrijd in de catacomben gezien en op een gegeven moment is hij zelfs in de spelersbus gaan zitten. Niet uit protest, maar omdat Van Bommel hem dus niet op de bank wilde hebben, was de uitleg.

"We hebben niet goed gehandeld. Ten onrechte heeft Jeroen gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd", aldus Van Bommel.

STER reclame