NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #72: 'Affaire-Zoet blijft aan Van Bommel hangen'

In de NOS Voetbalpodcast wordt uitgebreid stilgestaan bij de situatie rond de gepasseerde PSV-doelman Jeroen Zoet afgelopen weekend en het feit dat trainer Mark van Bommel inmiddels ook zijn excuses heeft heeft gemaakt aan Zoet. Onder leiding van Arno Vermeulen laten Frank Snoeks, Arman Avsaroglu en Ragnar Niemeijer hun licht over de situatie schijnen.

Van Bommel heeft verklaard dat hij een "pijnlijke communicatiefout" heeft gemaakt door pas kort voor de wedstrijd tegen Willem II aan Zoet te vertellen dat hij geen tweede, maar zelfs derde keeper zou zijn. Volgens Avsaroglu spreekt de trainer zichzelf daarmee tegen.

"Gisteren zei hij dat hij Zoet wilde beschermen voor de tv-camera's, nu zegt hij dat hij niet wilde dat Zoet zou invallen. Dat strookt niet met elkaar, wat is de echte versie?" Niemeijer noemt het "wrijven in een vlek" en volgens Vermeulen kunnen we intussen spreken van "de affaire-Zoet".

Snoeks denkt de affaire Van Bommel nog lang zal achtervolgen. "Dit is niet goed voor hem. De resultaten die nu geboekt worden, zijn dat ook niet, maar dit is erger. Dit blijft aan hem hangen. Een aantal wedstrijden achter elkaar verliezen overkomt elke trainer, dat vergeet men uiteindelijk weer, maar dit soort dingen onthoudt men."

Wie staat in de spits bij Oranje?

Naast PSV gaat het onder meer ook over het Nederlands elftal, dat zich zaterdag tegen Noord-Ierland kan plaatsen voor het EK van volgend jaar. In Belfast heeft Oranje aan een punt genoeg. De spitspositie is waarschijnlijk vacant, omdat Memphis Depay en Donyell Malen met blessures kampen.

"Myron Boadu, Wout Weghorst, Luuk de Jong en Ryan Babel kunnen daar alle vier spelen", somt Avsaroglu op. "Ik vind dat hij voor Weghorst moet kiezen, die goed presteert in een topcompetitie. De Jong is zijn pinchhitter en voor Boadu is het nog te vroeg."

Vermeulen verwacht dat Luuk de Jong start. "Die heeft al wel wat voor Koeman opgeleverd. Met Babel en Quincy Promes aan de zijkanten staat er dan een ervaren voorhoede."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl