Bekijk de samenvatting van Willem II - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft op bezoek bij Willem II een nieuwe dreun geïncasseerd: 2-1 nederlaag. Na zes duels op rij zonder zege neemt de crisis bij de Eindhovenaren inmiddels serieuze vormen aan.

Ché Nunnely deed PSV pijn met twee treffers, waarbij hij de zwakheden en onzekerheden in de Eindhovense defensie pijnlijk blootlegde.

De schade had zelfs nog veel groter kunnen uitvallen als de watervlugge buitenspeler wat scherper in de afronding was geweest.

Che Nunnely lijkt met zijn tweede goal de held van de dag te worden bij Willem II Pro Shots

Trainer Mark van Bommel probeerde voor de wedstrijd een signaal af te geven door de blunderende keeper Jeroen Zoet te vervangen door Lars Unnerstall. Maar vooral het gedrag van Zoet was daarbij veelzeggend voor de situatie bij de kampioen van 2018.

Zoet geldt al zes jaar als onomstreden eerste keus in Eindhoven, maar nam als reservekeeper opvallend genoeg geen plaats op de bank. De tweede helft bekeek hij zelfs vanuit de spelersbus.

Dolend PSV in Tilburg

Wellicht had Zoet toen al geconcludeerd dat er in Tilburg weinig te halen viel. Het enthousiasme en opportunisme van de thuisclub was ruim voldoende om het dolende PSV de volgende klap toe te dienen. Ondanks het vele balbezit en zelfs enkele goede kansen oogden de Eindhovenaren breekbaar.

PSV in blok 3

19 oktober (eredivisie) Utrecht-PSV 3-0
24 oktober (EL) PSV-LASK 0-0
27 oktober (eredivisie) PSV-AZ 0-4
2 november (eredivisie) Sparta-PSV 2-2
7 november (EL) LASK-PSV 4-1
10 november (eredivisie) Willem II-PSV 2-1

Een knal op de lat van Cody Gakpo en een schot van Bruma op de vuisten Timon Wellenreuther waren slechts momentjes dat PSV aanspraak maakte op een treffer. Met het vele balbezit deed het elftal van Van Bommel verder weinig.

Kansen Willem II

Bijna elke snelle tegenstoot van Willem II leidde tot een grote doelkans. Bij de 1-0 na zeven minuten was Nunnely weggelopen uit de rug van Michal Sadílek, een kwartier later schoot hij in kansrijke positie maar net voorlangs. Bij zijn derde grote kans was de buitenspeler Daniel Schwaab veel te snel af, om na rust tegenover een weifelende Nick Viergever na ruim een uur spelen de 2-0 te maken.

PSV zette wat aan, maar het vertrouwen om dit soort tegenslagen te boven te komen, ontbrak. Zelfs het schot waarmee Gastón Pereiro vijf minuten voor tijd fraai voor de aansluitingstreffer tekende, gaf de Eindhovenaren geen energie voor een slotoffensief.

Statistieken Willem II-PSV

STER reclame