NOS Sport

Dit keer geen goud voor de Oranje-baanwielrenners, wel brons

De slotdag van de wereldbeker baanwielrennen in Glasgow heeft in tegenstelling tot de eerste twee dagen geen gouden medaille voor Nederland opgeleverd.

Er was wel brons voor Kirsten Wild en Amy Pieters op de madison. Begin dit jaar werden ze nog wereldkampioen op dit onderdeel. Afgelopen dagen zegevierden de mannen op de teamsprint, Harrie Lavreysen op de individuele sprint en Wild op het omnium.

WB-brons Wild en Pieters tussen valpartijen in, Büchli mist finale

Wild en Pieters moesten in het begin van de koppelkoers, die werd ontsierd door vele valpartijen, te vaak gaatjes dichtrijden. Australië won uiteindelijk voor Groot-Brittannië.

Hoogland en Büchli stellen teleur

De keirin verliep teleurstellend voor Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli. Al in de eerste ronde viel het doek voor Hoogland. Büchli pokerde en verloor in de tweede ronde.

De wereldkampioen kwam vroeg op kop, maar in de laatste meters denderden er nog drie renners over hem heen. In de B-finale kwam hij opgesloten te zitten en eindigde hij als vierde. De A-finale werd gewonnen door de Fransman Sébastien Vigier.

Matthijs Büchli rijdt hier nog op kop

Jan Willem van Schip kon in Glasgow in het omnium geen potten breken. Meer dan een negende plaats zat er niet in. Benjamin Thomas deed aan haast elke sprint mee. De Fransman rukte zo op het slotnummer op van de vierde naar de eerste plaats.

Op de sprint voor vrouwen werd Laurine van Riessen in de kwartfinales uitgeschakeld door de Duitse Lea Sophie Friedrich. Het goud ging daar naar de Hongkongse Lee Wai Sze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl