Teamsprinters Oranje troeven weer Britten af Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Baanwielrenners Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben in Glasgow op de teamsprint hun tweede wereldbekerzege op rij geboekt.

Net als een week geleden in het eerste wereldbekerweekeinde van het seizoen won het trio in de finale van de Britten Ryan Owens, Jack Carlin en Jason Kenny. In Minsk was het verschil 0,386 seconde, nu was de voorsprong van het Nederlandse trio groter: 1,352.

De Nederlandse teamsprinters zijn, in verschillende samenstellingen, tweevoudig Europees- en wereldkampioen en bovendien een van de topfavorieten voor olympisch goud, volgend jaar in Tokio.

Geen tweede brons voor BEAT-renners

Het duel om brons was ook een herhaling van vorige weekend, maar liep anders af.

De formatie van de commerciële ploeg BEAT (Roy van den Berg, Theo Bos, Matthijs Büchli) klopte vorige week Sebastien Vigier, Melvin Landerneau en Michael D'Almeida uit Frankrijk met een verschil van 0,136. Nu wonnen de Fransen met een marge van 0,448.

Hoogland, Laverysen en Van den Berg pakten vorige maand de Europese titel op de teamsprint ProShots

Op de teamsprint bij de vrouwen konden Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink hun prestatie van het vorige weekeinde (vierde) niet evenaren. Ze werden vijfde.

Het duo reed in de eerste ronde tegen het Duitse koppel Lea Friedrich/Pauline Grabosch, dat in Minsk het duel om brons won met 0,222 verschil. Nu was de marge kleiner (0,058), maar het betekende wel dat Braspennincx en Lamberink niet om de medailles mochten strijden.

Het goud ging net als een week geleden in Wit-Rusland naar Jekaterina Rogovaja en Daria Sjmeleva. De Russinnen kregen de zege niet cadeau, want het Chinese duo Zhuang Wei en Zhong Tianshi gaf in de spannende finale slechts 0,003 toe.

STER reclame