NOS SportAangepast

Hockeyers grijpen olympisch ticket met monsterzege op Pakistan

Hockeyers vermorzelen Pakistan en veroveren olympisch ticket

De Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Ze lieten zich in Amstelveen niet opnieuw verrassen door Pakistan en wonnen het tweede olympische kwalificatieduel wél. Het werd 6-1.

Vanaf de eerste minuut oogde Oranje - de nummer drie van de wereld die vanwege een teleurstellend EK veroordeeld was tot deze kwalificatieduels - een stuk feller en agressiever dan zaterdag, toen er op de valreep met 4-4 gelijk werd gespeeld tegen de nummer zeventien van de wereld.

Wat kan Nederland in Tokio?

"Ik ben heel erg blij, het was alles of niks. We waren echt goed vandaag", zei bondscoach Max Caldas direct na afloop. Wat kan Nederland straks uitrichten in Tokio? "We hebben nog heel veel maanden, maar mijn vertrouwen in deze jongens is altijd oneindig."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Max Caldas en Robbert Kemperman.

De eerste goal van Nederland viel al in de achtste minuut door Bjorn Kellerman. Mink van der Weerden (twee goals), Mirco Pruyser, Terrance Pieters en Jip Janssen voerden de score daarna op. Voor rust was Oranje al uitgelopen naar 4-0.

Ontlading Caldas langs de zijlijn

Dat er flink wat spanning op de wedstrijd stond (er moest gewonnen worden), bleek wel bij de eerste goals. Er was grote ontlading bij Caldas langs de zijlijn.

Enorme ontlading bij Caldas als Tokio meer en meer veilig wordt gespeeld

Zeven minuten voor tijd deed Rizwan Ali wat terug voor Pakistan. De concentratie nam af bij Oranje, dat vier strafcorners weg gaf. Het was tekenend dat Pakistan er maar één wist te benutten.

De Oranjevrouwen waren al geplaatst voor de Spelen. Dat deden ze door in augustus Europees kampioen te worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl