Twitter Hoa Nghiem
NOS Nieuws

Bericht mogelijk vanuit koelwagen: 'Ik sterf omdat ik niet kan ademen'

Familieleden van een vermiste Vietnamese vrouw slaan alarm, omdat ze bang zijn dat hun dochter en zusje in de koelwagen in het Verenigd Koninkrijk zat en dus is overleden.

De broer van de 26-jarige Pham Thi Tra My heeft tegen omroep BBC gezegd dat zijn zusje sinds 23 oktober wordt vermist. Ze was toen onderweg vanuit Vietnam naar het Verenigd Koninkrijk. "We maken ons zorgen dat ze in die koelwagen zat."

Tra My had op de avond van het drama nog een bericht aan haar ouders gestuurd. Volgens de Vietnamese mensenrechtenorganisatie Human Rights Space met de tekst: "Het spijt me, mam. Mijn reis naar het buitenland slaagt niet. Mam, ik hou zoveel van je! Ik sterf omdat ik niet kan ademen..."

TWITTER HOA NGHIEM
De berichtjes van Pham Thi Tra My aan haar familie

Volgens de broer van Tra My heeft ze 30.000 pond (ruim 38.000 euro) betaald aan mensensmokkelaars en was haar laatst bekende locatie België. Het laatste bericht stuurde ze twee uur voordat de koelwagen in Purfleet aankwam vanuit Zeebrugge.

Ook zei de broer tegen de BBC dat de reis van zijn zusje op 3 oktober was begonnen en dat ze haar familie had gezegd geen contact op te nemen omdat "de organisatoren" het niet goed vonden als ze telefoontjes zou krijgen. Wel zou ze zelf vanuit iedere bestemming hebben gebeld.

De omroep meldt dat er nog twee Vietnamezen vermist worden. Een van hen (19) had haar broer dinsdag laten weten dat ze in een container stapte. Volgens deze broer hebben de familie, en de familie van een andere vermiste (26) geld terug gekregen van een mensensmokkelaar.

Voor de slachtoffers is een condoleanceregister geopend in Grays:

Condoleanceregister geopend na drama met koelwagen: 'Dit is een afgrijselijke gebeurtenis'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl