De koelwagen wordt door de politie afgevoerd
NOS NieuwsAangepast

Arrestaties voor drama koelwagen, een van de slachtoffers mogelijk uit Vietnam

De Britse politie heeft drie mensen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de dood van 39 mensen in een koelwagen. De truck werd woensdagochtend ontdekt op een industrieterrein in Grays, niet ver van Londen. De chauffeur was al gearresteerd.

Vandaag werden eerst een Britse man en vrouw van 38 opgepakt in Warrington, tussen Liverpool en Manchester. Daarna werd nog een 48-jarige man uit Noord-Ierland gearresteerd bij het vliegveld London Stansted. Ze worden verdacht van mensensmokkel en doodslag.

De bestuurder van de koelwagen, een 25-jarige man uit Noord-Ierland, zit vast op verdenking van moord. Het is niet bekend of hij wist dat er tientallen mensen in zijn vrachtwagen zaten.

Identificatie slachtoffers

Volgens de Vietnamese mensenrechtenorganisatie Human Rights Space is een van de slachtoffers van Vietnamese afkomst. Zij zou een berichtje hebben gestuurd aan haar moeder dat ze niet kon ademen. De Vietnamese ambassade heeft vragen gesteld aan de politie.

De Britse politie ging er vooralsnog van uit dat de 31 mannen en 8 vrouwen uit China kwamen. De identificatie van de slachtoffers is nog volop bezig en kan volgens de politie lang gaan duren. De Chinese ambassade in Londen vraagt de politie zo snel mogelijk helderheid over de nationaliteit van de slachtoffers te verschaffen.

In het Engelse Grays is inmiddels een condoleanceregister geopend. Ook liggen er bloemen voor de slachtoffers:

Condoleanceregister geopend na drama met koelwagen: 'Dit is een afgrijselijk incident'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl