Atlanta viert de eerste goal van Julian Gressel
NOS Voetbal

De Boer met Atlanta door in play-offs, Zlatan ten onder met Galaxy

Frank de Boer heeft zich met Atlanta United voor de finale van de Eastern Conference in de Major League Soccer (MLS) geplaatst. Zijn ploeg won in een volgepakt eigen huis dankzij goals van Julian Gressel en Josef Martínez met 2-0 van Philadelphia Union.

Gressel opende al in de 10de minuut op aangeven van Martínez de score en tien minuten voor tijd waren de rollen omgedraaid. Gressel verstuurde de pass van eigen helft en Martínez knalde de bal tegen de touwen.

In het reguliere seizoen had Philadelphia, de ploeg van ex-eredivisiespelers Haris Medunjanin en Jamiro Monteiro, thuis nog met 3-1 gewonnen van Atlanta en uit 1-1 uit het vuur weten te slepen. Dit keer was regerend kampioen Atlanta wel de sterkste. Volgens coach De Boer is zijn team gegroeid.

Josef Martínez kopt de bal weg na een corner van Philadelphia, links Florentin Pogba

"We hebben grote stappen gezet, zijn volwassen geworden", aldus De Boer. "We kunnen beter, negentig minuten totaal domineren bijvoorbeeld, maar ik ben heel blij met de progressie over het hele seizoen."

Atlanta neemt het in de finale van de Eastern Conference op tegen Toronto FC, dat donderdag met 2-1 won bij New York City FC. De winnaar van die wedstrijd woensdag in Atlanta plaatst zich voor de finale van de MLS Cup.

Aftocht zonder prijs voor Ibrahimovic

In die finale om de MLS Cup zal Zlatan Ibrahimovic in ieder geval niet te bewonderen zijn. De 38-jarige Zweedse superster werd met LA Galaxy uitgeschakeld door stadgenoot Los Angeles FC. De beladen stadsderby, inmiddels bekend onder de naam El Tráfico, eindigde in 5-3.

Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic maakte in de 55ste minuut nog wel de 2-2, maar zag uiteindelijk Los Angeles FC dankzij onder meer twee goals van Adama Diomande aan het langste eind trekken. Ook Carlos Vela, de Mexicaanse topscorer van de competitie, scoorde twee keer voor LA FC. Aangezien Ibrahimovic een aflopend contract heeft, was dit mogelijk zijn laatste duel in de MLS.

De eindstrijd in de Western Conference gaat tussen Los Angeles FC en Seattle Sounders. Laatstgenoemde ploeg van ex-Feyenoord en -Vitesse-speler Kelvin Leerdam en ex-Ajacied Nicolás Lodeiro won woensdag met 2-0 van Real Salt Lake.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl