In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Boeren willen schade aan Malieveld zelf herstellen

Boeren willen er zelf voor zorgen dat de schade die is ontstaan aan het Malieveld in Den Haag wordt hersteld. De boeren demonstreerden woensdag tegen de stikstofmaatregelen van de overheid.

Gisteren maakte Staatsbosbeheer bekend dat bij het protest het grasveld flink beschadigd is.

  • Staatsbosbeheer
    De schade aan het Malieveld
  • Staatsbosbeheer
    Bandensporen op het Malieveld
  • Staatsbosbeheer
    Schade aan de rand van het Malieveld

Na het protest hebben meerdere loonbedrijven zich gemeld om het Malieveld te herstellen. Maar er zijn ook boeren die zelf op het Malieveld aan de slag willen.

De demonstratie veroorzaakte woensdag veel overlast. Zo was het erg druk door trekkers die over de snelweg reden. Een overzicht:

Dit was het boerenprotest in De Bilt en Den Haag

Volgens Staatsbosbeheer is het grasveld van het Malieveld, waar boeren eerder op de dag naartoe gingen, kapotgereden. Aan de randen van het terrein zitten diepe bandensporen. Daarnaast is de bodem aangedrukt door de tractoren.

Staatsbosbeheer laat weten blij te zijn met het aanbod van de boeren. Begin volgende week wordt een inventarisatie van de schade gemaakt, "daarna gaan we met de partijen om tafel", zegt een woordvoerder. Hij laat wel alvast weten dat er waarschijnlijk wel gebruik gemaakt zal worden van het aanbod. "We werken altijd met een vaste aannemer bij het Malieveld. We weten nu nog niet precies voor welk onderdeel hulp van buiten handig is."

Begin deze week werd bij een andere boerenactie in Groningen een deur van het provinciehuis vernield. Daarvan wordt aangifte gedaan bij de politie, meldt RTV Noord vandaag, De schade zou zeker 13.000 euro zijn. Tot nu toe hebben de schoonmaak en reparatie van het provinciehuis meer dan 10.000 euro gekost.

Advertentie via Ster.nl