1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ProShots
NOS Voetbal

Barça steunt Catalaanse leiders: 'Gevangenisstraf is niet de oplossing'

FC Barcelona heeft een verklaring uitgegeven waarin de club zich uitspreekt tegen de veroordeling van negen Catalaanse politici. Ze kregen gevangenisstraffen tussen negen en dertien jaar voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum in 2017. Twee miljoen Catalanen stemden destijds over zelfstandigheid.

Volgens Barça is een gevangenisstraf voor de politici niet de oplossing. "De oplossing voor het conflict in Catalonië moet alleen komen uit een politieke dialoog", schrijft de voetbalclub op de eigen website.

"De club vraagt alle politieke leiders nu, meer dan ooit, het conflict op te lossen door een proces van dialoog en onderhandeling. Dit moet er ook voor zorgen dat de veroordeelde leiders worden vrijgelaten."

Espanyol, de andere grote voetbalclub uit Barcelona, publiceerde een vergelijkbaar statement.

Barcelona-verdediger Gerard Piqué viel zijn club via Twitter bij. "Trots om deel uit te maken van deze club", reageerde de 32-jarige Catalaan op het statement.

Piqué sprak eerder al zijn steun uit voor de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd. Dat leidde bij wedstrijden van het Spaanse nationale elftal tot fluitconcerten van de Spaanse fans. Onder meer om die reden stopte Piqué vorig jaar als international van Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl