Gerard Piqué laat op een persconferentie weten aan te blijven als international van Spanje
NOS Voetbal

Piqué (31) stopt als Spaans international

Verdediger Gerard Piqué keert niet meer terug in het Spaanse elftal. De 31-jarige Catalaan heeft de nieuwe bondscoach Luis Enrique laten weten dat hij stopt als international.

"Ik heb Luis Enrique gesproken en hem verteld dat ik mijn beslissing om te stoppen al lang geleden heb genomen", zei Piqué in de Marokkaanse stad Tanger, waar hij met FC Barcelona zondag om de Spaanse Supercup speelt tegen Sevilla.

Piqué werd als uitgesproken Catalaan regelmatig uitgefloten bij interlands. In oktober 2017 overwoog hij al te stoppen als international nadat het Spaanse publiek niet kon waarderen dat Piqué zijn steun had uitgesproken voor de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd.

WK 2010, EK 2012

Piqué speelde 102 interlands voor het Spaanse elftal. Hij was basiskracht in de ploeg die in 2010 de wereldtitel veroverde en twee jaar later de Europese titel prolongeerde. Op het recente WK in Rusland werd Spanje, als een van de favorieten voor het goud, al in de achtste finales via strafschoppen uitgeschakeld door het gastland. Andrés Iniesta, jarenlang teamgenoot van Piqué bij Barcelona, liet direct daarna al weten te stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl