De webcam op Texel toont het onstuimige weer op het Waddeneiland
NOS Nieuws

Halve marathon Texel alsnog afgelast: 'Wat een domper'

Vanwege het onstuimige weer is de Texel Halve Marathon afgelast. De organisatie heeft dat vanochtend besloten. Aan de 13e editie van het evenement zouden 2500 lopers meedoen.

Gisteren leek het erop dat het evenement zou doorgaan. Toen werden tal van andere evenementen al op voorhand afgelast. Zo gaan ook de Delfzielster Dweildagen, Liempde Swingt en Tractorpulling in Halsteren vandaag niet door.

Een van de lopers die van plan waren op Texel aan de start te verschijnen is Jacob van der Wulp. Hij kreeg vanochtend via WhatsApp te horen dat hij thuis kon blijven. "Ik zou om 12.00 uur over gaan met de boot, om iets na half 1 een bootstart te doen, maar dat gaat niet op."

Van der Wulp woont in Den Helder en zou met een team van 55 man meedoen. "Ik zat niet in een hotel en dat soort gedoe, dus dat gedeelte is voor mij niet zo vervelend." Maar zonde van de organisatie vindt hij het wel. "Juist omdat we met 55 man zouden meedoen en de organisatoren kleding hebben geregeld en alle inschrijvingen. Dat is nog het meest zure. Ik weet dat ze er veel tijd in hebben gestoken."

Van der Wulp is een ervaren loper en deed vorige week nog mee aan de Dam tot Damloop. "Die deed ik rustig aan omdat ik vandaag harder wilde lopen. En vorige week was het veel te warm om een goeie tijd neer te zetten, dus dan is vandaag wel een domper."

Voorzitter Nico Erwich van de organisatie tegen NH Nieuws: "Het is heel vervelend nieuws, maar in het belang van de veiligheid konden we niet anders".

De burgemeester van Texel vraagt om begrip voor de beslissing van de organisatie:

Ergens snapt Van der Wulp het wel. "Als ik nu naar buiten kijk dan zie ik alleen wat regen en onweer, daar kan je wel in hardlopen. Maar ik heb begrepen dat het vanmiddag gaat onweren. Het parcours loopt door duinen waar je niet makkelijk kan schuilen. Dus om dan meer dan 2000 mensen van het parcours af te halen, dat is niet te doen."

Er komt geen nieuwe datum voor het evenement. Wat er met het inschrijfgeld van de deelnemers gaat gebeuren, is nog onduidelijk. "We gaan nu eerst alle betrokkenen inlichten, want er werken bijvoorbeeld heel veel vrijwilligers mee."

Voor Van der Wulp betekent het een vrije zondagmiddag op de bank. "Naast zelf sporten, kijk ik ook graag naar sport. Dus ik zit nu het WK wielrennen te kijken, terwijl ik op mijn telefoon de marathon van Berlijn volg. Dus het komt wel goed, er komen nog loopjes genoeg voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl