NOS Nieuws

Boze reacties na gordeluitspraak Wiebes: 'Daar ben ik een beetje stout in'

De uitspraak van minister Wiebes dat hij de gordel meestal niet omdoet in de auto, veroorzaakt boze reacties op sociale media. "Daar ben ik een beetje stout in", zei de minister van Economische Zaken en Klimaat tegen presentator Jaïr Ferwerda. Dat fragment werd gisteravond uitgezonden in tv-programma Jinek.

Met deze uitspraken haalt Wiebes zich boze reacties op de hals:

'Ik ben een beetje stout in gordel omdoen'

Een Rotterdamse wijkagent reageert op Twitter verontwaardigd. "Waarom denk u dat u als politicus boven de wet staat", vraagt hij. Ook is de agent benieuwd hoe burgers gaan reageren als hij ze een boete van 149 euro geeft voor het niet dragen van de gordel. Hij verwijt de politicus "schaamteloos" te zijn en een "slecht voorbeeld" te geven.

Ferwerda reed met de minister mee naar Groningen om daar de aardbevingsschade te bekijken. "Zullen we voor de veiligheid de gordel even omdoen?", zei Ferwerda nog tegen Wiebes. Daar was de politicus niet van onder de indruk. "We staan nu stil, Jaïr", reageerde hij grappend. Vervolgens liet de minister weten het achterin een rijdende auto niet zo nauw te nemen met de verplichting een gordel te dragen. "Ik heb meestal de gordel niet om", bekende Wiebes.

Ook anderen reageren op de omstreden uitspraak:

Twitteraars verwijzen naar een eerdere onhandige uitspraak van Wiebes waarin hij sprak over een "bevinkje" in Groningen. Toen bood de minister zijn excuses aan.

Wiebes heeft nog niet gereageerd op de ophef over zijn uitspraken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl