Van Dijk moet eretitel FIFA Voetballer van het Jaar aan Messi laten Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Virgil van Dijk is er niet in geslaagd de prijs voor Wereldvoetballer van het Jaar in de wacht te slepen. De verdediger van Liverpool en aanvoerder van Oranje moest de ereprijs aan Lionel Messi laten.

Voor Messi is het de zesde keer dat hij door de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale selecties over de hele wereld wordt verkozen tot Voetballer van het Jaar.

Messi werd afgelopen jaar met FC Barcelona kampioen van Spanje. Bovendien won hij de Gouden Schoen, als topscorer van alle Europese competities met 36 doelpunten in La Liga.

Alle stemgerechtigden mochten respectievelijk vijf, drie en een punt(en) geven aan de genomineerden. Bondscoach Ronald Koeman gaf vijf punten aan Van Dijk, die op zijn beurt Messi bovenaan zijn lijst had gezet.

Lionel Messi EPA

Van Dijk won afgelopen seizoen de Champions League met Liverpool en werd verkozen tot beste speler van de Premier League. Afgelopen maand riep de UEFA hem al uit tot beste speler in de Europese competities.

"Ik was er dichtbij, maar je kunt ons als spelers niet vergelijken", reageerde Van Dijk na de overwinning van Messi. "Hij heeft een fantastisch seizoen gehad en is misschien wel de beste speler aller tijden. Ik gun het hem van harte, hij heeft het verdiend."

Van Dijk: 'Ik gun het Messi van harte, hij heeft het verdiend'

Van Dijk kreeg wel een plek in het Wereldelftal van het Jaar. Ook Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die vorig seizoen met Ajax tot de halve finales van de Champions League reikten, zijn opgenomen in het elftal.

"Ik zei van tevoren al dat teamprijzen het mooiste zijn, omdat je daar elke dag zo hard voor werkt. Dit is een extra bonus, maar dat ik in het team zit met Matthijs en Frenkie, is iets om heel trots op te zijn."

Van Dijk, De Jong en De Ligt schitteren in Wereldelftal van het Jaar Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De andere spelers zijn Alisson Becker (Liverpool), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Eden Hazard (Chelsea, nu Real Madrid), Messi (FC Barcelona), Ronaldo (Juventus) en Kylian Mbappé (Paris SG).

STER reclame