AFP
NOS Nieuws

Epstein-slachtoffer beschuldigt prins Andrew van misbruik

Een Amerikaanse vrouw zegt dat ze als tiener is misbruikt door de Britse prins Andrew. Virginia Giuffre zegt dat ze als seksslaaf van Jeffrey Epstein ook met de zoon van koningin Elizabeth het bed moest delen. Hij sprak de beschuldigingen eerder al tegen.

In een interview met NBC beschrijft Giuffre hoe een medewerker van Epstein de ontmoeting regelde. "Vandaag ga je een prins ontmoeten", zou deze Ghislaine Maxwell hebben gezegd tegen het 17-jarige meisje. Maxwell zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de misdaden van Epstein.

Volgens Giuffre bezocht ze een club in Londen waar ze danste met de prins en alcohol te drinken kreeg in de vip-ruimte. "Toen ik met Ghislaine en Jeffrey de club verliet, zei Ghislaine in de auto: 'Hij komt mee terug naar huis. En ik wil dat jij voor hem doet wat je voor Epstein doet'. Ik kon het niet geloven."

NBC deelt op Twitter een fragment uit het interview.

Buckingham Palace ontkende eerder in een zeldzaam weerwoord al "dat de prins enige vorm van seksueel contact of relatie heeft gehad" met de vrouw. "Iedere verklaring van het tegenovergestelde is onwaar en ongegrond."

De opmerkingen van Giuffre werden in 2015 weggelaten uit een Amerikaanse rechtszaak tegen Epstein. De rechter oordeelde dat het verhaal "niet ter zake doende" was.

Kort na de dood van Epstein liet Andrew persoonlijk weten dat hij een fout had gemaakt door Epstein te blijven bezoeken na diens veroordeling voor misbruik in 2008. Hij benadrukte echter meteen dat hij nooit getuige was geweest van verdacht gedrag.

EPA
Virginia Giuffre (m)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl