NOS Nieuws

Supermarktreus Walmart stopt verkoop e-sigaret

De Amerikaanse supermarktgigant Walmart stopt met de verkoop van elektronische sigaretten. Wel zal het bedrijf nog zijn voorraden verkopen. Walmart is een van de grootste verkopers van e-sigaretten ter wereld.

Afgezien van de mogelijke impact van het roken van e-sigaretten op de gezondheid wijst Walmart in een verklaring op de complexere regelgeving omtrent rookwaren.

Het roken van e-sigaretten zou klachten veroorzaken bij gebruikers. In de VS lijden honderden mensen aan een mysterieuze longziekte die vermoedelijk veroorzaakt wordt door het gebruik van e-sigaretten met een smaakje. Er zijn inmiddels zes mensen overleden aan de ziekte.

Ook longartsen in Nederland melden de eerste gevallen van een onbekende longziekte bij gebruikers van de elektronische sigaret. De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) zette twee weken geleden een enquête uit onder de 1100 leden. Binnen drie dagen kwamen er drie meldingen binnen over mensen met klachten die voor het roken van de sigaretten geen grote longziekten hadden.

Deze week werd bekend dat India de e-sigaret verbiedt. Het verbod geldt voor de import, de productie en de verkoop van het genotsmiddel. De regering is bang dat het product op termijn een "epidemie" aan gezondheids- en verslavingsproblemen veroorzaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl