NOS Nieuws

Ash Ketchum wint na 20 jaar weer eens een Pokémon-toernooi

Na 22 jaar en 1080 afleveringen is het hem eindelijk weer gelukt. Ash Ketchum, de hoofdrolspeler uit de tekenfilmserie Pokémon, heeft de Alola League gewonnen en dat is pas het tweede Pokémon-toernooi dat hij op zijn naam schrijft.

Al sinds 1997 en gedurende tientallen series reist Ash rond om alle Pokémon te vangen. In 1999 won hij een Pokémon League-toernooi, maar daarna nooit meer. Telkens werd hij door een sterkere trainer uitgeschakeld.

Sommige Pokémonfans konden het dan ook bijna niet geloven dat het hem nu weer gelukt was, anderen reageerden vol trots op sociale media.

Veronica Taylor, die vroeger de stem van Ash insprak in de Engelse versie, feliciteerde op Twitter haar Japanse ex-collega Rica Matsumoto met de overwinning van Ash. "Hard werken, vastberadenheid, goede vrienden en een beetje geluk werpen vruchten af!", schreef ze.

Het einde?

In de Verenigde Staten wordt de aflevering uit Sun & Moon - Ultra Legends waarin Ash Ketchum kampioen wordt, op 18 januari 2020 uitgezonden. Het is niet bekend wanneer deze in Nederland te zien zal zijn.

Veel fans vragen zich nu af of dit het einde betekent van de serie, nu Ash zijn dromen heeft waargemaakt. Daar is nog niets over bekend, zeker is wel dat er in 2020 nog een Pokémonfilm komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl