NOS Sport

Golfsters Europa en VS met gelijke stand naar laatste dag Solheim Cup

Golfsters Europa en VS met gelijke stand naar laatste dag Solheim Cup

De Nederlandse golfster Anne van Dam heeft het Europese team zaterdag in de strijd om de Solheim Cup niet aan een winstpunt kunnen helpen.

In de twee speldisciplines foursomes en fourballs incasseerde de Arnhemse met haar Zweedse ploeggenote Anna Nordqvist een nederlaag. Mede daardoor is de stand in het duel tussen het Europese en Amerikaanse team na twee dagen in evenwicht: 8-8.

Er staan op de beroemde Schotse golfbaan van Gleneagles nog twaalf matchplay-partijen op het programma. Verenigde Staten won de laatste twee edities van de vrouwelijke variant van de Ryder Cup.

Van Dam debuteerde vrijdag aan de zijde van de Noorse Suzann Pettersen met winst in de fourballs (speelsters slaan ieder eigen bal). Die prima start kon ze een dag later geen vervolg geven.

Met Nordqvist ging het fout in de foursomes (speelsters slaan om en om dezelfde bal). Ze gaven tegen het Amerikaanse koppel Morgan Pressel/Marina Alex een riante voorsprong van vier holes uit handen door vijf holes op rij te verliezen. Na de zeventiende hole was de strijd beslecht.

Daarna liep ook het duel in de fourballs samen met Pettersen niet goed af. Brittany Altomare en Annie Park zegevierden met één slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl