Anne van Dam
NOS Sport

Van Dam beleeft 'fantastisch' debuut bij Solheim Cup

Anne van Dam heeft in het Schotse Gleneagles een fraai debuut beleefd bij de zestiende Solheim Cup, de confrontatie tussen de beste golfsters van Europa en de Verenigde Staten.

De Nederlandse won vrijdag op het onderdeel fourballs - waarbij de vier speelsters op elke hole met hun eigen bal spelen - met haar Noorse partner Suzann Pettersen van Danielle Kang en Lizette Salas met 4&2, dat wil zeggen een voorsprong van 4 holes terwijl er nog maar 2 holes te spelen waren.

Van Dam sloeg bij de eerste dag van de vrouwelijke tegenhanger van de Ryder Cup liefst vier birdies. "Dit was fantastisch", zei de 23-jarige Nederlandse na afloop tegen golf.nl. "Vanaf de eerste hole voelde het goed en was ik relaxed. Ik heb heel solide gespeeld."

Bekijk hieronder een fragment van Anne van Dams optreden tijdens de eerste dag van de Solheim Cup:

De stand na de eerste dag is 4,5-3,5 in het voordeel van Europa, dat in 2013 het tweejaarlijkse evenement voor het laatst won.

Bij de Solheim Cup staan zaterdag weer de onderdelen foursomes en fourballs op het programma. Het is nog niet bekend wanneer Van Dam in actie komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl