Sifan Hassan wint in Zürich
NOS Sport

Hassan en De Witte ijzersterk in Zürich, Schippers vierde op 200 meter

Sifan Hassan heeft op imposante wijze gezegevierd op de 1.500 meter bij de Diamond League-wedstrijden in Zürich. De Nederlandse versnelde fenomenaal in de laatste ronde van de race en hield de concurrentie ruim achter zich.

Hassan kwam juichend en breed glimlachend over de meet en had daar ook alle reden toe. De manier waarop de 26-jarige atlete in de laatste ronde koploper Genzebe Dibaba voorbijsnelde, was indrukwekkend.

Na 3.57,08 kwam ze over de streep en moest ze nog even wachten op de nummer twee, de Duitse Konstanze Klosterhalfen. Zij finishte in 3.59,02. De Canadese Gabriela Debues-Stafford finishte in 3.59,59 als derde en Dibaba werd uiteindelijk vierde.

De Witte naar Spelen

Hassan liep dit jaar al een Nederlands record op de 1.500 meter, wereldrecords op de mijl en de 5 kilometer (op de weg) en Europese records op de 3.000 en 5.000 meter.

Lisanne de Witte maakte in Zürich indruk met een knappe derde plaats op de 400 meter. Met een tijd van 51,30 dook de nummer drie van de EK van 2018 en de EK indoor van 2019, 0,05 onder de limiet voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

De Witte kwam als achtste de laatste bocht uit en snelde vervolgens de een na de ander voorbij. De Witte hoefde alleen Saiwa Eid Naser en Shakima Wimbley voor zich te dulden.

Schippers vierde

Eid Naser is de vice-wereldkampioene en won dit seizoen al vier van de zes Diamond League-wedstrijden op de 400 meter. Met 49,17 bleef de atlete uit Bahrein maar 0,09 boven haar persoonlijke record en hield ze de Amerikaanse Wimbley ruim achter zich.

Dafne Schippers eerder dit seizoen

Dafne Schippers eindigde in Zürich net buiten het podium op de 200 meter; ze werd vierde. De tweevoudig wereldkampioene op deze afstand moest de overwinning laten aan Shaunae Miller-Uibo die elf dagen geleden ook al won bij de Diamond League in Birmingham.

De atlete uit de Bahama's, die normaal gesproken op de 400 meter uitkomt, liep naar een persoonlijk record van 21,74 en dat was tevens de beste seizoentijd. Europees kampioene Dina Asher-Smith werd net zoals in Birmingham tweede (22,08).

Even leek Schippers nog naar het brons te lopen, maar de laatste stappen van olympisch kampioene Elaine Thompson (22,44) waren sterker. Schippers liep een tijd van 22,46 en bleef daarmee 0,01 boven haar beste jaartijd.

Later op de avond kwam Schippers ook nog in actie op de 4x100 meter estafette. Samen met Jamile Samuel, Nadine Visser en Marije van Hunenstijn liep Schippers een tijd van 42,28, goed voor zilver. Duitsland bleef het Nederlandse kwartet nipt voor: 42,22.

Beide landen waren dit seizoen nog niet sneller. China werd derde met 42,60.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl