Schippers legt het af tegen Asher-Smith en Miller-Uibo

Schippers naast het podium op 200 meter in Birmingham, Miller-Uibo wint

Dafne Schippers is tijdens de Diamond League-wedstrijden in Birmingham vierde op de 200 meter geworden. Een verbetering van haar beste tijd van het jaar (22,45) zat er bij lange na niet in. De 27-jarige Utrechtse kwam over de streep in 22,81 seconden, op ruime achterstand van Shaunae Miller-Uibo die won in 22,24.

In een ijzersterk deelnemersveld, met onder meer regerend Europees kampioene Dina Asher-Smith, tweevoudig olympisch kampioene op de 100 meter Shelly-Ann Fraser-Pryce en de regerend olympische kampioene op de 400 meter Shaunae Miller-Uibo, startte Schippers in baan 7. De Nederlandse kwam degelijk uit de startblokken, maar miste een versnelling in de laatste honderd meter.

200 en 400 meter op WK?

Het gehele veld kwam zo goed als gelijk uit de bocht. Daarna liepen Fraser-Pryce, Asher-Smith en Miller-Uibo weg van Schippers. De atlete uit de Bahama's liet de Britse Asher-Smith (22,36) en Jamaicaanse Fraser-Pryce (22,50) achter zich.

Shaunae Miller-Uibo na haar overwinning in Birmingham

Het wordt voor 25-jarige atlete erg lastig om zowel de 400 meter als de 200 meter te lopen op de WK in Doha. De halve finales van de beide afstanden worden op dezelfde dag afgelegd en er zit maar drie kwartier tussen.

Daarnaast zijn de series op dezelfde dag. Het is nog onduidelijk waar Miller-Uibo de voorkeur aan geeft.

Een honderdste

Nadine Visser slaagde er niet in om de finale op de 100 meter horden te halen. De Nederlandse finishte in haar serie als vijfde (12,97) en was daarmee 0,01 seconde te langzaam voor een plekje in de finale.

Nadine Visser op Papendal eind vorige maand

Vorige maand, bij de Diamond League-wedstrijden in Londen, greep de 24-jarige ook al naast een finaleplaats. Met een tijd van 12,95 verzekerde ze zich daar wel van deelname aan de WK in Doha eind september.

Schippers en Visser waren de enige twee Nederlandse atleten die in Birmingham actief waren. Voordat de WK atletiek op 28 september losbarsten in Doha, staan de Diamond-League wedstrijden van Parijs, Zürich en Brussel nog op het programma. Schippers loopt in elk geval in Parijs.