Het stadion van FC Twente Pro Shots

Het duel tussen AZ en Antwerp in de play-offs van de Europa League wordt donderdag zonder uitsupporters gespeeld. Dat heeft burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede besloten.

Het stadion van de Alkmaarders zelf is gesloten, omdat deze maand een deel van het dak naar beneden kwam. Daarom week AZ uit naar het stadion van FC Twente.

"Het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion kan onvoldoende worden gewaarborgd. In het overleg met de politie en het Openbaar Ministerie zijn we daarom tot deze conclusie gekomen", zei Van Veldhuizen.

Voor de wedstrijd tegen Antwerp kon AZ niet in Den Haag terecht. De Haagse burgemeester Krikke wees erop dat het duel tot confrontaties tussen de fans zou kunnen leiden.

De Belgische club reageerde dinsdag verrast op het besluit dat de Antwerp-fans niet welkom zijn in Enschede. "Onze eerste twee Europese wedstrijden tegen Viktoria Plzen zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen, met een ongelofelijke sfeer in het stadion", schrijft Antwerp in een reactie.

De Belgen geven aan er alles aan te doen om een degelijke oplossing uit te werken. "Zodra we verdere informatie van de UEFA en de autoriteiten ontvangen, volgt verdere informatie", meldt de tegenstander van AZ.

STER reclame