NOS
NOS Nieuws

Wekdienst 20/8: heidag van kabinet op historische plek en Apoel-Ajax

Goedemorgen! Het kabinet houdt vandaag z'n jaarlijkse heidag. En in Tsjechië dient het hoger beroep tegen de Nederlandse broers die in Praag een ober hebben mishandeld.

Het is vandaag perioden zonnig, maar er ontstaan ook stapelwolken. In het noorden valt er mogelijk nog een bui. Het wordt 19 tot 21 graden. De komende dagen wordt het geleidelijk warmer.

NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De jaarlijkse heidag van het kabinet, waar het kabinet het politieke jaar aftrapt, is bij hotel Bos & Ven in Oisterwijk. Op diezelfde plek verzamelden in 1944 de teruggekeerde Nederlandse premier Gerbrandy en vier ministers. Het huidige kabinet heeft gekozen voor de plek omdat de herdenking van 75 jaar bevrijding eind deze maand begint.
  • In Tsjechië dient het hoger beroep tegen de Nederlandse broers die in Praag een ober hebben mishandeld. Ze werden in april al veroordeeld tot celstraffen van 5 en 6 jaar wegens ordeverstoring en zware mishandeling.
  • Ajax speelt in de play-offs van de Champions League tegen Apoel Nicosia. De wedstrijd is op Cyprus. Volgende week is de return in Amsterdam.

Wat heb je gemist?

Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van de Gezondheidsenquête.

In de enquête wordt gevraagd of deelnemers de afgelopen twee weken last hebben gehad van problemen met slapen. Vorig jaar gaf 24 procent daar een bevestigend antwoord op. In 2017 was het nog 21 procent. Van de mensen die slaapproblemen hebben, zegt 40 procent dat ze zó slecht slapen dat het hun dagelijks functioneren belemmert.

Ander nieuws uit de nacht:

Kijk, en luister, hieronder de nieuwe nummer-1 van de jonge Amerikaanse zangeres:

En dan nog even dit:

Het is een ramp die nog veel erger had kunnen zijn, maar waarbij tegelijkertijd niemand weet hoe erg hij nog wordt, omdat het nog wel even kan duren voordat het is opgelost: het deels ingestorte stadion van AZ.

AD-journalist Sjoerd Mossou had gisteren in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken een originele oplossing voor de Alkmaarders. "Mijn boerenverstand zegt dat ze het dak eraf moeten halen en zonder dak gaan spelen."

Bekijk het fragment hieronder:

Tip voor AZ: 'Haal het dak eraf en ga zonder spelen'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl