De elf van Apoel op bezoek bij Qarabag

Apoel Nicosia tegenstander Ajax; Vilhena vloert FC Porto

Apoel Nicosia is in de play-offs van de Champions League de tegenstander van Ajax. De Cypriotische club was over twee duels Qarabag FK de baas.

Apoel verloor vorige week dinsdag in eigen huis de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League nog met 2-1 van de ploeg uit Azerbeidzjan. In de return won Apoel, waar de Nederlandse doelman Boy Waterman op de bank zat, bij Qarabag met 2-0.

Doll boekt snel winst

De beslissende, tweede treffer kwam dinsdagavond op naam van Uros Matic, die van 2014 tot en met 2016 uitkwam voor NAC Breda. Tomás De Vincenti maakte de eerste goal voor de ploeg van trainer Thomas Doll, die nog maar net in dienst is van Apoel.

Doll werd eind vorige week aangesteld nadat de Cyprioten coach Paolo Tramezzani hadden ontslagen na het verlies tegen Qarabag.

Kwartfinalist FC Porto uitgeschakeld

FC Porto is verrassend uitgeschakeld. De Portugese club, vorig seizoen nog kwartfinalist in de Champions League, verloor thuis met 3-2 van FC Krasnodar. De eerste wedstrijd in Rusland had Porto nog met 1-0 gewonnen.

Magomed Soelejmanov en Tonny Vilhena waren de grote mannen aan de kant van Krasnodar

Tonny Vilhena, deze zomer overgekomen van Feyenoord, opende al in derde minuut de score voor Krasnodar. Vilhena kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en schoot beheerst raak. Dankzij twee doelpunten van Magomed Soelejmanov leidde Krasnodar na 34 minuten zelfs met 3-0.

In de tweede helft kwam Porto terug tot 2-3, maar verder kwamen de Portugezen niet.

Elia en Van Wolfswinkel stranden

Club Brugge wist zich ook te verzekeren van de play-offs. De Belgen schakelden Dinamo Kiev uit dankzij een 3-3 gelijkspel in Oekraïne. De eerste wedstrijd was geëindigd in 1-0 voor Brugge.

In Oekraïne pikte Ruud Vormer ook een doelpunt mee, hij maakte de 2-2 in de 88ste minuut. Daarna scoorde Club Brugge opnieuw, maar wel in eigen doel. Via Loïs Openda werd het diep in blessuretijd nog gelijk.

Eljero Elia en Ricky van Wolfswinkel werden uitgeschakeld. Elia strandde met zijn Turkse club Basaksehir in Griekenland tegen Olympiakos: 2-0. Het eerste duel was al in een 1-0 overwinning geëindigd voor Olympiakos.

Het FC Basel van Van Wolfswinkel, eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV, ging met 3-1 onderuit bij het Oostenrijkse LASK Linz. Het eerste duel hadden de Oostenrijkers al met 2-1 gewonnen.

Eind augustus

De eerste wedstrijden in de play-offs zijn op 20 augustus, de returns worden gespeeld op 28 augustus.