Emmanuel Dennis in duel met Tomasz Kedziora

Club Brugge en FK Qarabag doen goede zaken richting play-offs CL

Club Brugge heeft in de derde voorronde van de Champions League Dinamo Kiev verslagen. De Belgen, met de Nederlander Ruud Vormer in de basis, hielden op eigen veld de nul en scoorde er zelf wel eentje.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam uit een strafschop. Mats Rits was het zestienmetergebied ingedoken en werd daarna gehaakt door Oleksandr Karavajev. Hans Vanaken stuurde de doelman de verkeerde richting op en benutte de pingel voortreffelijk.

Kiev had in het vervolg van de wedstrijd voldoende kansen. De Oekraïners wisten echter geen enkele mogelijkheid te benutten.

Qarabag mogelijk tegenstander Ajax

Qarabag FK deed goede zaken op Cyprus. Apoel Nicosia werd in eigen huis met 2-1 verslagen door de Azerbeidzjanen.

Na tien minuten stond het al 1-0 voor de uitspelende ploeg dankzij een doelpunt Mahir Emreli. De 2-0 kwam in de 69ste minuut op naam van Magaye Gueye. Diep in de blessuretijd zorgde Gergios Merkis met een tegentreffer voor nog wat spanning in de return van volgende week.

De winnaar van de tweestrijd tussen de landskampioen van Azerbeidzjan en de titelhouder uit Cyprus wordt de tegenstander van Ajax in de beslissende play-offs van de Champions League, mochten de Amsterdammers zich in eigen stadion langs PAOK wurmen.