1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Ajax komt vol vertrouwen terug: 'Twee uitgoals, dat moet je thuis afmaken'

Huntelaar: 'Met twee uitgoals moet je het thuis afmaken'

Direct na het 2-2 gelijkspel van Ajax bij PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League kijkt Klaas-Jan Huntelaar al uit naar de return van volgende week. "Het is een goede uitslag. Als je twee uitdoelpunten maakt, moet je het thuis afmaken."

De invaller zorgde met een frommelgoal voor de belangrijke gelijkmaker. "Het was een hele mooi goal, denk ik", zegt hij met een veelzeggende glimlach. "Hij (Fernando Varela, red.) schiet 'm recht tegen me aan en de bal gaat erin. Een lucky, maar het gaat erom om voor de goal te zijn."

Ten Hag blijft waakzaam voor PAOK

Trainer Erik ten Hag houdt zich in vergelijking met Huntelaar wat meer op de vlakte als het over de return gaat. Volgende week moeten we ons verbeteren om PAOK van ons af te houden. Het is een goede tegenstander."

Ten Hag hamerde in de rust op druk zetten, positie kiezen en geduld bewaren

Met twee goals in zes minuten bracht PAOK Ajax vlak voor rust in onzekerheid. Ten Hag zette dat in de rust recht: "Ik heb gezegd dat ze andere posities moesten innemen bij de pressing en de opbouw. En dat ze wat geduldiger moesten zijn in de eindfase."

Ook Huntelaar wist vlak voor rust even niet waar hij het zoeken moest. "Een hele moeilijke, onzekere fase hebben. Het was stand houden tot de rust. Daarna spelen we een goede tweede helft. Jammer genoeg maken we er niet nog eentje bij."

Pro Shots
Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind, Nico Tagliafico en Lisandro Martinez na de wedstrijd

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl