De twee verdachte Nederlanders zijn inmiddels voorgeleid
NOS NieuwsAangepast

'Atleet Roelf B. is aangehouden drugsdealer Sziget'

Atleet Roelf B. zou een van de twee Nederlanders zijn die op het Hongaarse festival Sziget werden aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat zegt een bron tegen de NOS na berichtgeving in De Telegraaf en AD.

De Atletiekunie wil niet reageren zolang de bond zelf nog geen bevestiging heeft van het bericht.

De 21-jarige B. is een sprinttalent. Hij deed vorige maand nog mee aan de EK onder 23 jaar in Zweden. Hij maakte daar deel uit van de estafetteploeg 4x100 meter.

Drugsvoorraad in tent

Samen met een andere Nederlander zou hij vorige week zijn opgepakt op Sziget. De twee hadden een flinke voorraad drugs in hun kluisje en in hun tent op het festivalterrein, aldus de Hongaarse rechtbank in een persbericht.

Het ging volgens de Hongaarse politie om onder meer een kilo xtc-pillen, 451 plastic flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana. Ook hadden ze geprinte prijslijsten bij zich.

De Hongaarse aanklager stelde zaterdag dat bij een dergelijk vergrijp een levenslange gevangenisstraf niet uit te sluiten valt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de twee consulaire bijstand krijgen, maar wil verder geen mededelingen doen over de zaak.

Het tweetal is inmiddels voorgeleid:

Twee Nederlanders opgepakt voor drugsverkoop op Sziget

B. is de tweede Nederlandse atleet in korte tijd die in opspraak raakt vanwege drugshandel. In juni werd sprintster Madiea G. opgepakt, omdat ze probeerde meer dan 50 kilo drugs het land binnen te smokkelen.

De drugs, xtc en crystal meth, hadden volgens justitie in Duitsland een straatwaarde van ongeveer 2 miljoen euro. G. deed in 2016 mee aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl