NOS Nieuws

Bosbrand op Gran Canaria laait weer op, 'weinig gevolgen toerisme'

De bosbrand op het Spaanse eiland Gran Canaria is vannacht opnieuw opgelaaid. Gisteren leek de brand onder controle, maar door harde wind op het eiland werd het vuur weer verspreid.

Nog eens 125 mensen moesten vannacht hun huis verlaten. Eerder werden al ongeveer duizend mensen geëvacueerd.

In totaal zijn 230 brandweerlieden bezig geweest met bluswerkzaamheden. Ook worden er sinds vanochtend helikopters en vliegtuigen ingezet om het vuur onder controle te houden, meldt de Spaanse publieke omroep RTVE.

De brand, die een gebied van zo'n 1000 hectare beslaat, woedt in het bergachtige gedeelte op het midden van het eiland. Vooral de gemeenten Tejeda, Gáldar en Artenara zijn getroffen.

Inwoners van Tejeda werden gesommeerd hun huis te verlaten:

Bewoners bergdorp Gran Canaria geëvacueerd vanwege bosbranden

In het toeristische gedeelte van het eiland, gelegen in het zuiden en zuidwesten, is vrijwel niks te merken van de grote brand. Dat meldt Holland FM Gran Canaria, een Nederlandse radiozender op het eiland die uitzendt vanuit Playa del Inglés. Wel waarschuwt de zender toeristen om niet de bosbrandgebieden in te gaan. "De wegen naar de gebieden zijn afgesloten. Loop de hulpverlening niet in de weg", schrijven ze op Facebook.

De politie denkt dat de brand is ontstaan nadat er vonken wegsprongen toen iemand buiten stond te lassen. Een man van 55 is aangehouden en verhoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl