EPA

De populaire Zuid-Koreaanse K-popband BTS last een sabbatical in. Volgens het agentschap van de band willen de zeven bandleden even kunnen genieten van "het normale leven van jonge twintigers".

Het is de eerste pauze van de boyband sinds de doorbraak in 2013. Wanneer de band weer gaat optreden is onduidelijk. Wel zal de band "opgefrist en herladen" terugkeren, zo belooft Big Hit Entertainment. Het agentschap drukt fans op het hart bandleden tijdens hun vakanties met rust te laten.

Immens populair

Met een combinatie van pop, dance, hiphop, strakke choreografie en gelikte muziekvideo's is de Zuid-Koreaanse muziekstroming K-pop uitgegroeid tot een van de meest succesvolle exportproducten van de Zuid-Korea, met BTS als een van de grootste succesverhalen.

De band is wereldwijd ongekend populair. Zo werd de single Blood, Sweat & Tears in 2016 binnen recordtijd meer dan 50 miljoen keer op Spotify afgespeeld. Op YouTube werd het nummer DNA al ruim 800 miljoen keer beluisterd en bekeken.

Nog niet bekend met BTS? Dit is Blood, Sweat & Tears:

In oktober trad BTS nog op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kaartjes voor dat concert waren binnen een half uur uitverkocht.

Voor het concert liep het rond de zaal al vroeg vol met vooral jonge, vrouwelijke fans:

Lange rijen met BTS-fans voor Ziggo Dome

Ook mochten de bandleden vorig jaar als eerste K-popgroep ooit spreken voor de VN in New York, omdat ze zich in 2017 in een campagne van Unicef hadden uitgesproken tegen geweld tegen kinderen.

STER reclame