EPA
NOS NieuwsAangepast

K-popgroep BTS blijft Obama en Beyoncé voor in publiekswedstrijd Time

De Zuid-Koreaanse popgroep BTS heeft Beyoncé en Barack Obama achter zich gelaten in een publiekswedstrijd van het Amerikaanse tijdschrift Time. Dankzij de miljoenen fans van de band, won de groep ruim. Daarmee zouden zij volgens de stemmers de meest invloedrijke 'persoon' van 2018 zijn.

BTS staat voor Bangtan Sonyeondan of Beyond The Scene en bestaat uit zeven leden. De band maakt deel uit van de Koreaanse muziekstroming K-pop en heeft wereldwijd ruim 14 miljoen fans. De winst in de publiekswedstrijd laat opnieuw zien dat dit subgenre steeds populairder wordt, schrijft Time.

Zo'n 16 procent van de lezers stemde op BTS. Het lijkt erop dat veel stemmers uit Zuid-Korea kwamen, want de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in eindigde op plek twee met 5 procent. Barack Obama bleef steken op 3 procent en Beyoncé kreeg maar 2 procent van de stemmen.

Bovenaan andere lijstjes

De Koreaanse popgroep stond de afgelopen twee jaar ook bovenaan lijstjes van het populaire muziektijdschrift Billboard en wordt door Time genoemd als een van de meest invloedrijke bands op het internet.

Overigens won de Filipijnse president Rodrigo Duterte vorig jaar de publiekswedstrijd. Hij stond ook in de lijst van honderd meest invloedrijke personen die Time jaarlijks uitbrengt. Of BTS daar dit jaar ook in voorkomt, wordt donderdag bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl