Officieel is de Italiaanse regering nog niet gevallen, maar Lega-leider Matteo Salvini is toch al op campagne. Hij deed dat op het strand in Sicilië, een eiland waar zijn grote rivaal de Vijfsterrenbeweging (M5S) tot nu toe de grootste partij was.

Morgen wordt duidelijk of Salvini's motie van wantrouwen tegen premier Conte tot nieuwe verkiezingen zal leiden. Ondertussen deed 'Selfini' zijn naam eer aan door op de foto te gaan met zijn fans. Op het strand, in zijn blote bast. "Hij weet zich als geen ander te profileren als de man van het volk", zegt correspondent Mustafa Marghadi.

Salvini's aanhang was erg blij om hun leider te zien:

'Hij zorgt voor mensen en wil bij ze zijn'

De rechtse anti-immigratiepartij van Salvini gaat aan kop in de peilingen. Salvini hoopt met zijn tournee langs de stranden zo veel mogelijk Italiaanse vakantievierders voor zich te winnen. Lega zit sinds vorig jaar in een regering met de anti-establishmentpartij M5S. Die samenwerking loopt al vanaf het begin stroef en afgelopen donderdag werd het breekpunt bereikt.

Salvini wil volgende week, midden in de Italiaanse zomervakantie, een vertrouwensstemming om te laten zien dat er geen meerderheid meer is in het parlement. Volgens correspondent Marghadi wil Salvini hiermee bereiken dat er nieuwe verkiezingen komen en dat hij gekozen wordt als premier.

STER reclame