Bekijk de samenvatting van RKC-AZ: 0-2

AZ neemt na een 0-2 overwinning op RKC drie punten mee naar het eigen, kapotte stadion. Twee doelpunten in de slotfase van de eerste helft en een vroege rode kaart voor RKC in de tweede, zorgden ervoor dat de Alkmaarders geen moeite hadden met de Waalwijkers.

De pupillen van trainer Arne Slot wonnen vorige week ook al van Fortuna Sittard en delen na een retourtje Waalwijk de koppositie met FC Utrecht.

Idrissi man of the match

AZ maakte aanvankelijk een matte indruk en leek het prima te vinden dat RKC de touwtjes in handen had. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kregen de Alkmaarders drie grote kansen, waarvan Oussama Idrissi er twee benutte.

Daarmee was de 23-jarige aanvaller ook gelijk beslissend in Waalwijk, waar bondscoach Ronald Koeman op de tribune zat. Weliswaar bleef RKC na een terechte rode kaart voor Juriën Gaari het Alkmaarse doel opzoeken, maar tot doelpunten leidde die aanvalsdrift niet.

Bekijk hier de reacties van AZ-trainer Arne Slot, man of the match Oussama Idrissi en RKC-coach Fred Grim:

Slot vond AZ slordig, Grim noemt rode kaart 'afstraffen van enthousiasme'

Even was RKC, dat doelman Etienne Vaessen na een botsing met Myron Boadu zag uitvallen, via Darren Maatsen dicht bij een aansluitingstreffer. Zijn poging trof geen doel, waarna AZ zijn krachten spaarde en de tweede helft op het gemakje uitspeelde.

Ingestort dak

De Alkmaarse selectie liet zich al met al niet afleiden door alle perikelen rond het instorten van het dak van het eigen stadion. Donderdag wacht FC Marioepol in de derde voorronde van de Europa League, maar waar dat duel gespeeld gaat worden is nog onbekend.

Trainer Slot over AZ-stadion: 'Niemand weet nog waar we gaan spelen'

STER reclame