1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP / Bewerking NOS
NOS Nieuws

Locatie Songfestival op 30 augustus 'op bijzondere wijze' onthuld

  • Martijn van der Zande

    verslaggever

  • Martijn van der Zande

    verslaggever

Het blijft voor Maastricht en Rotterdam nog even billenknijpen en duimen: de NPO maakt op vrijdag 30 augustus bekend welke stad volgend jaar het Songfestival mag huisvesten. De twee steden hadden tot vandaag de tijd om de laatste aanvullende gegevens door te geven. Het is nu aan het NPO-team om op basis daarvan een besluit te nemen.

In eerste instantie wilden vijf steden het Songfestival binnenhalen, maar na bestudering van de bidbooks vielen Utrecht, Arnhem en Den Bosch af.

Maastricht en Rotterdam bleven in de race en halverwege juli volgden locatiebezoeken. Dat was om kennis te maken, maar ook vooral om gevoel bij de zaal te krijgen. Maastricht komt met het MECC en Rotterdam heeft Ahoy. Voor beide zalen valt uiteraard wat te zeggen.

Oordeel zelf:

In Rotterdam hebben ze het voordeel dat er vaak muziekevenementen zijn en dat de zaal daar op is ingericht. De vaste tribunes lijken misschien een voordeel, maar die kunnen juist wat betreft bijvoorbeeld de plaatsing van het enorme podium in de weg zitten.

In Maastricht hebben ze minder ervaring met concerten, maar een lege zaal van 100 bij 100 meter kun je wel helemaal indelen zoals je zou willen. Een andere troef van Maastricht zijn de hotelkamers, daar hebben ze er inmiddels 3000 van gereserveerd. Dat heeft Rotterdam ook, maar in tegenstelling tot Maastricht hebben zij geen vaste kamerprijs afgesproken. Er is gevraagd of daar nog iets aan gedaan kan worden.

Hoe de beslissing op 30 augustus bekend wordt gemaakt, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de NPO heeft al wel laten doorschemeren dat ze er iets bijzonders van willen maken. Het is tenslotte 44 jaar geleden dat Nederland voor het laatst het Songfestival won.

Hieronder nog even de cijfers over de beide locaties:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl