Anouk Vetter op de NK donderdag ANP

Op de NK atletiek is bij het speerwerpen de nationale titel gewonnen door Anouk Vetter. De 26-jarige Amsterdamse, die normaal gesproken op de meerkamp uitkomt, kwam met 55,20 veel verder dan Emma Oosterwengel (52,46 meter) en de verrassende Dewi Lafontaine (50,34 meter). Vetter won donderdag ook al de nationale verspringtitel.

De favoriet bij het speerwerpen, Lisanne Schol, kon niet in actie komen vanwege een blessure. Nadine Broersen, eveneens meerkampspecialist en de winnares van vorig jaar, werd slechts zesde.

Eerder op de dag volgde Corinne Nugter zichzelf op als Nederlands kampioene discuswerpen. Met 58,02 meter greep de 27-jarige atlete haar zevende nationale titel op rij.

Polsstokhoogspringer Heymans: 'Vandaag lukte het niet, maar de WK-limiet zit erin'

Nugter, vergeleken met de concurrentie een routinier te noemen, versloeg op de NK de negentienjarige Jorinde van Klinken en de zeventienjarige Alida van Daalen.

Van Klinken, die vorig jaar zevende werd op de WK onder 20 jaar, kwam tot 55,34 meter. Van Daalen veroverde vorige week nog de titel op de EK onder 20 met een afstand van 55,92 meter, maar de dochter van voormalig olympisch discuswerpster Jacqueline Goormachtigh kwam in Den Haag niet verder dan 55,19 meter.

Heymans mist limiet

Bij het polsstokhoogspringen was Killiana Heymans de beste. Ze probeerde na het behalen van de titel nog over de WK-limiet van 4,56 te springen, maar dat lukte net niet.

Bij haar eerste poging was Heymans wel even in de buurt van een sensatie. "Ik had ruimte over, maar op een of andere manier raakte ik de balk aan."

Bekijk hier een reportage van de derde dag van de NK atletiek in Den Haag.

Dag 3 van de NK atletiek in Den Haag

Heymans hoopt de limiet, die ook een nationaal record zou betekenen, binnenkort te slechten. "Die sprong komt er aan."

Saalberg verrast

Op de 400 meter horden ging de titel verrassend naar Eveline Saalberg. De 20-jarige Saalberg, normaal gesproken actief op de kortere sprintafstanden, had nog nooit onder de minuut gelopen, maar kwam in Den Haag in 58,86 over de streep.

De favoriete voor de titel, Nora Ritzen, viel in de laatste honderd meter volledig stil en finishte in 59,51 als tweede. Cathelijn Peeters verbeterde haar persoonlijke record met bijna vijf seconden (59,80) en werd derde.

Vetter was vandaag niet de enige die haar tweede titel op de NK pakte. Irene van der Reijken won na de titel op de 3000 meter steeplechase van gisteren, ook goud op de 5000 meter.

De NK atletiek duren tot en met zondag. Morgen staat onder meer de finale op de 200 meter voor vrouwen op het programma.

STER reclame