Nick Smidt tijdens het EK van 2018
NOS SportAangepast

Smidt wint nationale titel 400 meter horden, maar grijpt naast WK-limiet

Nick Smidt heeft op de NK atletiek in Den Haag zijn nationale titel op de 400 meter horden geprolongeerd. De 22-jarige Assenaar versloeg in de finale Pieter Braun (53,22) en Martijn Meijer (53,24).

Smidt ging razendsnel van start. Dat moest de nummer twee van de EK onder de 23 jaar in de laatste honderd meter van de race echter bekopen. Smidt klokte met 50,77 ruim boven de WK-limiet van 49,00 af.

Hordenloper Smidt na nationale titel: 'Moet sneller starten voor WK-limiet'

Hij denkt wel dat hij onder de limiet kan lopen, zeker omdat zijn persoonlijke record slechts negentien honderdste langzamer is dan de tijd die nodig is om naar de WK te mogen. "Daarvoor moet ik sneller starten dan ik gebruikelijk doe", verklaarde hij na afloop. Dat heb ik vandaag geprobeerd, maar daardoor liepen mijn benen vandaag te vol met zuur."

Comenentia

Bij het kogelstoten won zoals verwacht Denzel Comenentia. De 23-jarige atleet, woonachtig in de Verenigde Staten, was al zeker van deelname aan de WK en stootte de kogel naar 20,25 meter.

Het was de eerste wedstrijd in twee maanden tijd voor Comenentia. "Ik vind 20,25 meter prima. Ik kan nu gaan opbouwen naar de WK. Ik ga aan mijn techniek werken en wat meer rust houden om optimaal te presteren op mijn eerste wereldkampioenschappen", zei hij na afloop.

Kogelstoter Comenentia traint in de VS: 'Sport leeft daar meer'

Comenentia liet het onderdeel kogelslingeren eerder op de dag schieten. De titel op die discipline ging naar Etiènne Orbons. Het was de eerste nationale titel voor de 27-jarige Orbons, na drie zilveren NK-medailles bij het kogelslingeren.

Tienkamp

Eelco Sintnicolaas probeert op de NK de WK-limiet van 8200 punten op de tienkamp te halen. Na een ietwat teleurstellende eerste dag ligt Sintnicolaas wordt die missie erg lastig. Wel staat hij halverwege het evenement aan de leiding in de strijd om de nationale titel. Zondag zijn de slotonderdelen van de tienkamp.

Bekijk hier een reportage van de derde dag van de NK atletiek in Den Haag.

Dag 3 van de NK atletiek in Den Haag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl