NOS Voetbal

Onana, Mazraoui en Ziyech bij selectie Ajax: 'Ze beseffen waar het om gaat'

Ten Hag wil niets kwijt over nieuwe Ajax-captain: 'Moet je de tijd voor nemen'

André Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech maken deel uit van de selectie van Ajax die zaterdag (18.00 uur) het nieuwe seizoen hoopt te beginnen met een prijs. De Amsterdammers ontvangen in eigen stadion PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Doelman Onana, verdediger Mazraoui en middenvelder Ziyech hervatten na wedstrijden bij de Afrika Cup, deze maand, eerder dan gepland de training in Amsterdam. "Ze beseffen waar het om gaat. Al heel snel komen er heel grote wedstrijden aan", aldus trainer Erik ten Hag op de persconferentie.

De Tukker won zelf nog nooit de Johan Cruijff Schaal. "Het is de eerste prijs, de opmaat voor het seizoen", weet Ten Hag, die merkt dat de wedstrijd wel degelijk leeft. "We spelen in een uitverkocht stadion. Dat zegt wel veel."

Vaste elftal

Tegenstander PSV is volgens Ten Hag al een stuk verder in de voorbereiding. "Wij speelden tegen Panathinaikos (een oefenduel dat Ajax met 2-1 verloor, red) met drie spelers waarmee we het seizoen zijn geëindigd. PSV heeft al sneller naar een vast elftal gewerkt."

De Eindhovenaren moesten dinsdag immers al aantreden in de voorronde van de Champions League, tegen FC Basel. "PSV heeft een strijdbaar elftal, een fanatiek elftal. Dat zat goed in zijn weerbaarheid, heb ik tegen Basel gezien."

Ten Hag wilde nog niet prijsgeven wie na het vertrek van Matthijs de Ligt de nieuwe aanvoerder wordt. "Daar moet je de tijd voor nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl