Razvan Marin gaat tegen het gras in duel met Achilleas Poongoutas

Ajax struikelt over Panathinaikos in generale voor Johan Cruijff Schaal

Ajax heeft de komende dagen werk te verzetten om zaterdag goed voor de dag te komen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De regerend landskampioen ging maandagavond met 2-1 onderuit in de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos.

Ajax slaagde er nog wel in de openingstreffer van Federico Macheda weg te poetsen via Donny van de Beek, die raak schoot na goed doorzetten van linksback Sergiño Dest, maar ging na rust alsnog ten onder.

Macheda, die afgelopen woensdag ook een van de doelpuntenmakers was bij de 3-0 zege van de Grieken in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord, maakte er na drie minuten in de tweede helft 1-2 van.

Erik ten Hag deed tegen Panathinaikos een beroep op zijn beoogde basiself voor het treffen met PSV

In het restant van de wedstrijd had Ajax veel balbezit en waren de Amsterdammers dreigend, maar grote kansen waren schaars. Perr Schuurs zag zijn gelijkmaker terecht afgekeurd worden en Van de Beek had geen succes met een hard schot.

Ajax-trainer Erik ten Hag begon tegen Panathinaikos met het elftal dat vermoedelijk ook in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV de basis zal vormen. Schuurs stond centraal achterin naast Daley Blind, Dest verving Copa América-ganger Nicolás Tagliafico en Bruno Varela keepte in plaats van André Onana, die deze zomer met Kameroen actief was op de Africa Cup.

Reserves winnen wél

De reserves kwamen eerder op de dag in actie tegen OFI Kreta, de nummer dertien van de Griekse competitie. Dat duel werd met 6-2 gewonnen dankzij doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar (2x), Dani de Wit (2x), Kik Pierie en Lasse Schöne.

Zaterdag om 18.00 uur speelt Ajax de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Ook de Eindhovenaren komen nog in actie deze week, dinsdag wacht hen het treffen met FC Basel in de voorronde van de Champions League.