Bij evenementen in Rotterdam en op en rond het strand van Nesselande in de stad mag per direct geen lachgas meer worden verkocht. Burgemeester Aboutaleb heeft een politieverordening gewijzigd om dat verbod mogelijk te maken.

De burgemeester kondigde eind vorige maand al aan dat hij de verkoop van lachgas bij evenementen aan banden wilde leggen. Volgens Aboutaleb veroorzaakt het veel overlast. Door het nu te verbieden kan de politie optreden tegen de verkopers, meldt RTV Rijnmond.

Ook andere gemeenten zoeken naar mogelijkheden om het gebruik van lachgas in te perken. Utrecht kondigde deze maand een verbod aan op het verkopen en gebruiken van lachgas op sommige plekken in de stad.

Aboutaleb hoopt dat het kabinet op termijn lachgas op de lijst van medicijnen plaatst, zodat het niet meer vrij verkocht mag worden. Minister Grapperhaus heeft al laten weten dat hij een landelijk verbod overweegt. "Jonge mensen hebben niet door hoe levensgevaarlijk, hoe dodelijk de cocktail is van alcohol en lachgas of andere drugs."

STER reclame