Frenkie de Jong viel in de rust in bij Barcelona
NOS Voetbal

De Jong debuteert bij Barcelona met verlies tegen Chelsea

Frenkie de Jong heeft zijn eerste minuten in het shirt van FC Barcelona gemaakt. In Japan kwam de van Ajax overgekomen middenvelder 45 minuten in actie tegen Chelsea. De Catalanen verloren met met 2-1 van de Engelsen, waar Frank Lampard trainer is.

In het Saitamastadion begon De Jong op de bank. Hij zag Chelsea sterk voor de dag komen tegen een Barcelona zonder Lionel Messi en Luis Suárez, maar met Antoine Griezmann. Tammy Abraham opende na een half uur de score nadat Sergio Busquets in de fout was gegaan.

Antoine Griezmann debuteert in het shirt van Barcelona

Barça-coach Ernesto Valverde wisselde in de rust alle elf spelers waarmee hij aan de aftrap stond en stuurde onder anderen De Jong het veld in. Met de oud-Ajacied spelend op zijn vertrouwde positie op het middenveld kwam Barcelona beter voor de dag en creëerde meer kansen.

Aan de andere kant bleef Chelsea ook gevaarlijk en verdubbelde het de score met een afstandsschot van Ross Barkley. In blessuretijd zorgde Ivan Rakitic met een pegel ervoor dat ook Barcelona op het scorebord kwam te staan.

Elke bal die De Jong gaf, kwam bij een medespeler terecht. Ondanks het perfecte percentage, was De Jong kritisch. "Ik denk dat we niet goed speelden. We hebben verloren, dus dat voelt niet goed." Wel is De Jong te spreken over zijn nieuwe ploeggenoten. "Ze helpen me heel goed, onder meer met de taal, en vertellen me dingen over de club. Zo voel ik me comfortabel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl