Mannen vielen de anti-regeringsdemonstranten aan met stokken
NOS NieuwsAangepast

Mannen vallen demonstranten Hongkong aan met stokken

Bij een aanval door een gewapende groep op anti-regeringsdemonstranten in een buitenwijk van Hongkong zijn volgens lokale media minstens 36 mensen gewond geraakt. De mannen vielen de menigte gisteravond aan met stokken in een treinstation.

Op sociale media zijn beelden verschenen van de aanval:

Knokploegen slaan in op demonstranten Hongkong

De aanval kwam aan het einde van een dag van nieuwe massale demonstraties tegen de regering van Hongkong en voor het behoud van democratische vrijheden. Volgens de organisatie van de protestmars liepen 430.000 mensen mee, de politie houdt het op 140.000.

Na de mars waren er opstootjes tussen actievoerders en de politie, die traangas inzette. De regering van Hongkong heeft zowel het geweld van de actievoerders als de aanval van de mannen in het treinstation veroordeeld. "Dit is absoluut onacceptabel, in Hongkong houden we ons aan de wet", liet de regering weten in een verklaring.

De protesten in Hongkong duren nu al zeven weken en begonnen met een opstand tegen een omstreden uitleveringswet, die regeringsleider Carrie Lam inmiddels voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld.

Bekijk hier waarom de relatie tussen Peking en Hongkong zo onder spanning staat:

Waarom de relatie China-Hongkong onder hoogspanning staat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl