Speciaal aanklager Robert Mueller AFP

Congres stelt hoorzitting met Robert Mueller week uit

time icon

De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller verschijnt niet komende week in het Huis van Afgevaardigden, maar een week later. De hoorzitting is op verzoek van de Democraten en Republikeinen uitgesteld zodat de politici meer tijd hebben om Mueller aan de tand te voelen.

De speciaal aanklager komt nu op 24 juli getuigen in het Huis. Twee commissies willen hem horen vanwege zijn onderzoek naar Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen en de rol van president Trump en zijn campagneteam.

Commissieleden beklaagden zich erover dat ze veel te kort de tijd hadden voor hun vragen. Dankzij het uitstel krijgen ze straks allemaal de kans een vraag te stellen.

Als we ervan overtuigd waren dat de president overduidelijk geen misdaad heeft begaan, hadden we dat gezegd.

Robert Mueller op een persconferentie eind mei

Mueller gaf eerder aan dat hij zijn rapport als zijn getuigenis beschouwt en dat hij verder niets toe te voegen heeft. In het onderzoek staat dat er geen bewijs gevonden is dat Trump of zijn campagneleden hadden samengespannen met de Russen.

De vraag of Trump de rechtsgang heeft belemmerd, liet hij in het midden. "Maar als we ervan overtuigd waren dat de president overduidelijk geen misdaad heeft begaan, hadden we dat gezegd", zei Mueller later op een persconferentie.

STER Reclame