Reuters
NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse minister vertrekt na kritiek op deal met miljardair Epstein

De Amerikaanse minister van Werkgelegenheid, Alexander Acosta, legt zijn functie neer. De voormalige openbaar aanklager van Miami neemt ontslag omdat hij niet wil dat zijn schikkingsvoorstel met de omstreden miljardair Jeffrey Epstein de regering overschaduwt.

Epstein stond in 2008 terecht voor het misbruik van dertig kinderen. Door de schikking van Acosta ontliep hij een veel zwaardere straf, mogelijk levenslang, en draaide hij slechts 13 maanden de cel in.

De positie van Acosta wankelde de afgelopen dagen, nadat Epstein vorige week opnieuw werd opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen. Tal van Democraten eisten dat Acosta zou opstappen of ontslagen zou worden als minister.

'Trump: geweldig talent'

"Mijn punt vandaag is dat we een geweldige economie hebben en dat de focus moet liggen op de economie en het creëren van banen", zegt Acosta over zijn ontslag. Hij wil niet dat zijn rol in de misbruikzaak destijds daarvan afleidt.

"Ik vind het vreselijk om dit te zien", zegt president Trump over het vertrek van zijn werkgelegenheidsminister. Hij noemt hem een "geweldig talent" dat "naar Harvard ging". Volgens de president stapt Acosta uit vrije beweging op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl